01.07.2021

Zbog čega trebate izaći iz kreveta

Lokalni restorani
Svakako bismo preporučili Konobu Corrado(+385 51/232-487) smještenu na u staroj jezgri grada. Intiman zeleni vrt biti će Vam idealno mjesto za degustaciju vrhunske ribe i plodova mora. . (). Za pizze i pašte centar svijeta je obiteljska Pizzeria Draga(+385 51/231-132). Moderna jela i šik specijalitete s tartufima, Marco Sasso, poznati Njujorški šef kuhinje, pripremiti će vam ih u Bora Baruu uvali Rovenska (+385 51/867-545).
Za ostale specijalitete, te kvalitetne restorane i izvan zone Malog Lošinja obratite se VIP desku.

Lokalni barovi
Tokom dana, ali i uvečer u uvali Čikat uz zvukove salse i bachate ‘“ Latino Beach Barje uz Cuba librerecept za totalnu relaksaciju. ,

Zbog čega trebate izaći iz kreveta
Posjetite Mali Lošinj u Rujnu, kada su topli dani, okupani u mirnoči grada koje se sprema za kratki zimski počinak. Ribarska fešta se već tradicionalno u tom mjesecu održava u gradu.

Najbolji način upoznavanja prekrasnih hrvatskih otoka su izleti brodom. Nemožete nikako zaobići Susak, jedinstveni pješćani otok jadranskog arhipelega bogat prirodnim posebnostima i kulturnom baštinom. Ilovik i Unije na poseban su način zanimljivi. U Osoru, gradu-muzeju starom 4000 godina nikako ne propustite godišnje «Osorske glazbene večeri », koje se održavaju u mjesecu srpnju i kolovozu još od davne 1976 godine. Važni su Gradski muzej i katedrala, arheološka zbirka. U Velom Lošinju pored Kule, nezaobilazna je Crkva Sv. Antuna Pustinjaka, utemeljena 1480 godine. Brojne umjetnine i orgulje graditelja Callida; Vivarini; relikvije Sv. Grgura... Valun je poznat po Valunskoj ploči.

Ekološka dimenzija destinacije naprosto ne dopušta da ne posjetite Lošinjski edukacijski centar o moru u Velom Lošinju, da razumijete zašto je baš otok Lošinj - otok Dupina! U Eko centru Caput Insule u Belom, ne samo da ćete naučiti više o životu bjeloglavog supa, već ćete se sigurno i dobro zabaviti. Ekološki izleti mogući su tijekom cijele godine.

Mare Mare Suites organizira prijevoz do Betanije za sve svoje klijente koji sudjeluju na vježbama duhovne obnove. Betaniju je velečasni Zlatko Sudac, svojim dolaskom 1999. godine, pretvorio u jedinstveno mjesto susreta s bogom. Betanija je u duhovnim vježbama dosad ugostila više od 50 tisuća vjernika iz Hrvatske i inozemstva, te poznatih ličnosti iz politike i estrade.

Tu ste u proljeće ili jesen. Fenomenalne su pješačke ture, ugodne šetnje uz morsku obalu, šumarcima, stazama ili slikovitim selima. Ukoliko sve to nije dovoljno, Mare Mare Suites vam organizira sve po vašoj želji u okvirima svojih mogućnosti, kao npr. ribarenje ili participaciju u tradicionalnim otočkim aktivnostima!